Počet záznamů: 1  

Microalgae as a means for converting flue gas CO2 into biomass with a high content of starch

  1. 1.
    SYSNO ASEP0320452
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevMicroalgae as a means for converting flue gas CO2 into biomass with a high content of starch
    Překlad názvuMikroskopické řasy jako prostředek pro konverzi spalinového CO2 do biomasy s vysokým obsahem škrobu
    Tvůrce(i) Doušková, Irena (MBU-M)
    Doucha, Jiří (MBU-M)
    Machat, J. (CZ)
    Novák, P. (CZ)
    Umysová, Dáša (MBU-M)
    Vítová, Milada (MBU-M) RID, ORCID
    Zachleder, Vilém (MBU-M) ORCID
    Zdroj.dok.Bioenergy: Challenges and Opportunities. - Guimaraes : Universidade do Minho, 2008 - ISBN 978-989-20-0741-0
    Rozsah strans. 191-196
    Poč.str.6 s.
    AkceInternational Conference: Bioenegy: Challenges and Opportunities
    Datum konání06.04.2008-09.04.2008
    Místo konáníGuimaraes
    ZeměPT - Portugalsko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.PT - Portugalsko
    Klíč. slovamicroalgae ; chlorella vulgaris ; starch
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPOE 221 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    AnotaceThe microalga Chlorella vulgaris grown photoautotrophicaly was used as a biocatalyst, which is able to convert a carbon dioxide produced during a municipal waste incineration into a valuable biomass. The utilization of the flue gas containing 10-13percent (v/v) CO2 and 8 10percent (v/v) O2 for a photobioreactor agitation and CO2 supply was proved to be convenient. The relative amount of the starch in the biomass of Chlorella vulgaris can be enhanced by appropriate cultivation conditions up to 70percent of dry weight
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.