Počet záznamů: 1  

Lomová houževnatost lité nízkolegované CrNiMo oceli s bainitickou strukturou

  1. 1.
    SYSNO ASEP0108307
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevLomová houževnatost lité nízkolegované CrNiMo oceli s bainitickou strukturou
    Překlad názvuFracture toughness of the cast low alloyed CrNiMo bainitic steel
    Tvůrce(i) Holzmann, Miloslav (UFM-A)
    Kozák, Vladislav (UFM-A) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Kovové materiály. - : Ústav fyziky materiálu AV ČR, v. v. i. - : Ústav materiálov a mechaniky strojov SAV. - : Ústav materiálového výskumu SAV. - : Strojnícka fakulta STU - ISSN 0023-432X
    Roč. 42, č. 6 (2004), s. 384-398
    Poč.str.15 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.SK - Slovensko
    Klíč. slovacast bainitic steel ; fracture toughness ; cleavage fracture stress
    Vědní obor RIVJG - Hutnictví, kovové materiály
    CEPGA106/02/0745 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IBS2041001 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z2041904 - UFM-A
    AnotaceV příspěvku je na základě měření lomové houževnatosti posouzena odolnost bainitické lité oceli proti křehkému porušení. Pozornost je zaměřena na zjištění variability mechanických vlastností naměřených na zkušebních odlitcích srdcovek ze dvou taveb a jejich porovnání s mechanickými vlastnostmi válcovaných kolejnic z perlitické oceli.
    Překlad anotaceThe resistance against brittle fracture of cast bainitic steel is being assessed on the base of measurement. An attention is being paid to variability of mechanical characteristics determined on the experimental castings of frogs from two melts and comparison of mechanical properties of bainitic steel with respect to mechanical properties of wrought rails made from pearlitic steel.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2007

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.