Počet záznamů: 1  

Vliv bezmikrobního prostředí na vývoj senzibilizace a tolerance k hlavní složce březového pylu Bet v 1 u myší

  1. 1.
    0076196 - MBÚ 2007 RIV SIGLE CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Kozáková, Hana - Repa, A. - Štěpánková, Renata - Hrnčíř, Tomáš - Hudcovic, Tomáš - Tlaskalová, Helena - Pollak, A. - Wiedermann, U.
    Vliv bezmikrobního prostředí na vývoj senzibilizace a tolerance k hlavní složce březového pylu Bet v 1 u myší.
    [Influence of germ-free conditions on the development of sensitization and tolerance to the main compound of brich pollen Bet v 1 in mice.]
    Kongres českých a slovenských imunologů /11./. Hradec Králové: Bibliographia medica Čechoslovaca, 2006, s. 37-38.
    [Kongres českých a slovenských imunologů /11./. Hradec Králové (CZ), 25.10.2006-28.10.2006]
    Grant CEP: GA ČR GA303/05/2249
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: birch pollen allergy * tolerance
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie

    Březový pyl patří mezi nejrozšířenější vzduchem šířené alergeny střední a severní Evropy. Vliv střevní mikroflóry na senzibilizaci a navození slizniční toleranci k hlavní alergizující komponentě březového pylu - Bet v 1, dosud studován nebyl. Bezmikrobní a konvenční myši byly sondovány Bet v 1 intragastricky a intranasálně a po té byly senzitizovány subkutálně Bet v 1. Byla navozena tolerance nezávisle na přítomnosti bakterií, která se odrazila ve snížené hladině IgE a změněné cytokinové produkci

    Birch pollen is one of the most frequent airborne allergen of Central and North Europe. The effect of intestinal microflora on sensitization and mucosal tolerance to main component of birch pollen Bet v 1 did not be study yet. Germ-free and conventional mice were administrated intragastrically or intranasally with Bet v 1 following by subcutaneous injections of Bet v 1. Tolerance was established independently on microflora present resulting decreased level of IgE and changed cytokine production
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0143362

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.