Počet záznamů: 1  

Relating Binding Energy and Scattering Length of Weakly Bound Dimers of Strontium

  1. 1.
    SYSNO ASEP0541488
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevRelating Binding Energy and Scattering Length of Weakly Bound Dimers of Strontium
    Tvůrce(i) Augustovičová, L. D. (CZ)
    Špirko, Vladimír (UOCHB-X) ORCID
    Číslo článku2000588
    Zdroj.dok.Annalen der Physik. - : Wiley - ISSN 0003-3804
    Roč. 533, č. 4 (2021)
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovabinding energy ; interaction potential ; mass sensitivity of spectral properties ; scattering length
    Obor OECDPhysical chemistry
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaUOCHB-X - RVO:61388963
    UT WOS000629646800001
    EID SCOPUS85102644139
    DOI10.1002/andp.202000588
    AnotaceThe s‐wave scattering length (a) is an important parameter in ultracold collisions and precision tests of fundamental physics, yet its accurate calculation remains a challenge. Solving suitable vibrational Schrödinger equations with scaled interaction potentials and reduced masses, the relationship between the binding energy (D0) of the highest vibrational state and the s‐wave scattering length is derived for a set of ground state Sr2 isotopomers. The resulting “a versus D0” relations are robust even if approximate potentials are used, thus enabling reliable scattering lengths to be determined directly from experimental binding energies. The presented approach will have broad applicability, notably when an accurate potential is unavailable and when the literature (semiclassical) counterparts of the probed “a versus D0” relations become inadequate.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Jana Procházková, Tel.: 220 183 418
    Rok sběru2022
    Elektronická adresahttps://doi.org/10.1002/andp.202000588
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.