Počet záznamů: 1  

Detection of milled 100Cr6 steel surface by eddy current and incremental permeance methods

  1. 1.
    SYSNO ASEP0473813
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevDetection of milled 100Cr6 steel surface by eddy current and incremental permeance methods
    Tvůrce(i) Perevertov, Oleksiy (FZU-D) RID
    Neslušan, M. (SK)
    Stupakov, Alexandr (FZU-D) RID, ORCID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.NDT & E International. - : Elsevier - ISSN 0963-8695
    Roč. 87, Apr (2017), s. 15-23
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaEddy currents ; hard milling ; incremental permeance ; magnetic materials ; surface characterization
    Vědní obor RIVJB - Senzory, čidla, měření a regulace
    Obor OECDElectrical and electronic engineering
    CEPGB14-36566G GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA13-18993S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000396953700003
    EID SCOPUS85011930970
    DOI10.1016/j.ndteint.2016.12.008
    AnotaceHard milling was applied to 100Cr6 steel of 50 HRC hardness using cutting tools with different flank wear. The modified surface layers were investigated by eddy current and incremental permeance measurements at magnetizing frequencies from 0.2 to 10 kHz. The signals were studied as a function of a low-frequency magnetic field applied to the sample. Both methods showed growth of magnetically harder peak in the measured curve with tool flank wear and magnetizing frequency increase. New parameters were introduced to evaluate the flank wear and corresponding surface damage in the material. The incremental permeance method showed much higher sensitivity comparing to the eddy current testing.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2018
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.