Počet záznamů: 1  

Měření vlastností povrchu laserem nataveného dentinu

  1. 1.
    SYSNO ASEP0424448
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevMěření vlastností povrchu laserem nataveného dentinu
    Překlad názvuMeasurement of surface properties of laser melted dentin
    Tvůrce(i) Řiháková, Lenka (FZU-D) RID
    Chmelíčková, Hana (FZU-D) RID
    Šebestová, Hana (FZU-D) RID
    Hiklová, Helena (FZU-D) RID
    Čtvrtlík, R. (CZ)
    Tomáštík, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Jemná mechanika a optika. - : Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i. - ISSN 0447-6441
    Roč. 58, č. 10 (2013), s. 285-289
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovalaser ; dentin ; dentin tubules, ; hydroxyapatite ; dentin hypersensitivity
    Vědní obor RIVFF - ORL, oftalmologie, stomatologie
    CEPTA01010517 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    AnotaceČlánek se zaměřuje na interakci laserového záření o vlnové délce 1064 nm se zubní tkání. Pozornost je převážně věnována hodnocení povrchu laserem nataveného a opětovně ztuhlého dentinu. Zmíněny jsou také vliv počáteční drsnosti vzorků, druhu antireflexního barviva a vliv energie laserového pulsu na absorpci záření ve tkáni.
    Překlad anotaceThis article focuses on the interaction of laser radiation (wavelength 1064 nm) with dental tissues. Our attention is mainly concentrated on the characteristics of laser melted and re-solidified dentin. The effect of initial sample surface roughness, kind of anti-reflexive agents and effect of pulse energy on the dentin radiation absorption are also discussed. The influence of laser radiation on mechanical properties of dentin was also investigated.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.