Počet záznamů: 1  

Some experimental results on flow in a diverging 2D channel

  1. 1.
    SYSNO ASEP0422237
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevSome experimental results on flow in a diverging 2D channel
    Tvůrce(i) Antoš, Pavel (UT-L) RID, ORCID
    Hladík, Ondřej (UT-L) RID
    Jonáš, Pavel (UT-L) RID
    Uruba, Václav (UT-L) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Proceedings in Applied Mathematics and Mechanics - ISSN 1617-7061
    Roč. 13, č. 1 (2013), s. 297-298
    Poč.str.2 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceAnnual Meeting of the International Association of Applied Mathematics and Mechanics /84./
    Datum konání18.03.2013-22.03.2013
    Místo konáníNovi Sad
    ZeměRS - Srbsko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovafree stream turbulence ; negative pressure gradient ; diverging 2D channel
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    CEPGAP101/12/1271 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUT-L - RVO:61388998
    DOI10.1002/pamm.201310144
    AnotaceThe effect of the free stream turbulence (FST) on the essential flow characteristics was investigated in the diverging 2D channel. The diverging channel was modelled in the closed type working section by fastening a displacement body above the flat plate that is parallel with the wind-tunnel axis. The angle of the channel expansion 11 degree induced the pressure gradient parameter K = from -0.16 to -0.28 with the flow velocity U0=30 m/s at the start of expansion, x=0. The height of the channel is 0.15 m at x = 0. FST was either natural 0.3 percent or amplified by turbulence generating grids/screens with turbulence levels up to 5 percent.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.