Počet záznamů: 1  

Pattern Recognition

  1. 1.
    SYSNO ASEP0317725
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevUnsupervised Texture Segmentation
    Překlad názvuNeřízená segmentace textur
    Tvůrce(i) Haindl, Michal (UTIA-B) RID, ORCID
    Mikeš, Stanislav (UTIA-B) RID
    Zdroj.dok.Pattern Recognition, Unsupervised Texture Segmentation, chapter 9. - Vienna : In-Tech, 2008 / Yin Peng-Yeng - ISBN 978-953-7619-24-4
    Rozsah strans. 227-248
    Poč.str.22 s.
    Poč.výt.210
    Poč.str.knihy536
    Forma vydáníwww - www
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.AT - Rakousko
    Klíč. slovatexture segmentation ; image segmentation ; unsupervised segmentation
    Vědní obor RIVBD - Teorie informace
    CEP1ET400750407 GA AV ČR - Akademie věd
    1M0572 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA102/08/0593 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z10750506 - UTIA-B (2005-2011)
    AnotaceSegmentation is the fundamental process which partitions a data space into meaningful salient regions. Image segmentation essentially affects the overall performance of any automated image analysis system thus its quality is of the utmost importance. Image regions, homogeneous with respect to some usually textural or colour measure, which result from a segmentation algorithm are analysed in subsequent interpretation steps. Several new unsupervised multispectral texture segmentation methods based on underlying Markovian spatial models with unknown number of classes are presented in the chapter. The performances of the presented methods are extensively tested on the Prague segmentation benchmark using the commonest segmentation criteria and compares favourably with several alternative texture segmentation methods.
    PracovištěÚstav teorie informace a automatizace
    KontaktMarkéta Votavová, votavova@utia.cas.cz, Tel.: 266 052 201.
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.