Počet záznamů: 1  

Structural non-homogenity and thermal instability of ECAP aluminium

  1. 1.
    0095575 - ÚFM 2008 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Saxl, Ivan - Ilucová, Lucia - Svoboda, Milan - Sklenička, Václav - Betekhtin, V. I. - Kadomtsev, A. G. - Král, Petr
    Structural non-homogenity and thermal instability of ECAP aluminium.
    [Strukturní nehomogenita a teplotní stabilita hliníku připraveného metodou ECAP.]
    Materials Science Forum. Roč. 567-568, - (2008), s. 193-196. ISSN 0255-5476
    Grant CEP: GA AV ČR(CZ) IAA2041301; GA ČR(CZ) GA201/06/0302
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10190503; CEZ:AV0Z20410507
    Klíčová slova: grain and subgrain size * thermal stability * ECAP
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus

    The grain structure of pure aluminium processed by equal channel angular pressing (ECAP) was examined by electron backscattered diffraction (EBSD) in the as pressed state and after heating preceding the creep deformation using various stereological methods. Area intensities of grain and subgrain boundaries, length intensities of triple grain and subgrain junctions, structural homogeneity and its thermal stability are strictly dependent on the number of passes.

    Struktura zrn čistého hliníku připraveného metodou ECAP byla zkoumána pomocí difrakce zpětně odražených elektronů (EBSD) ve stavu po protlačování a po žíhání předcházejícímu creepovou deformaci pomocí různých stereologických metod. Plošné intenzity hranic zrn a subzrn, délkové intenzity trojných bodů styku zrn a subzrn, strukturní homogenita a její teplotní stabilita jsou silně závislé na počtu průchodů.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0155128

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.