Počet záznamů: 1  

Impingement heat transfer to the synthetic jet issuing from a nozzle with an oscillating cross section

  1. 1.
    SYSNO ASEP0523708
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevImpingement heat transfer to the synthetic jet issuing from a nozzle with an oscillating cross section
    Tvůrce(i) Trávníček, Zdeněk (UT-L) RID, ORCID
    Antošová, Zuzana (UT-L) ORCID, RID
    Celkový počet autorů2
    Číslo článku106349
    Zdroj.dok.International Journal of Thermal Sciences. - : Elsevier - ISSN 1290-0729
    Roč. 153, July 2020 (2020)
    Poč.str.14 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.FR - Francie
    Klíč. slovasynthetic jet ; impinging jet ; flexible nozzle
    Vědní obor RIVBJ - Termodynamika
    Obor OECDThermodynamics
    Způsob publikováníOpen access
    Institucionální podporaUT-L - RVO:61388998
    UT WOS000531553900008
    EID SCOPUS85080998890
    DOI10.1016/j.ijthermalsci.2020.106349
    AnotaceFollowing biomimetic principles, the novel synthetic jet actuator (SJA) is proposed. Two independent actuating systems are used (unique to this study): the diaphragm is driven electrodynamically and the nozzle walls are driven using a pair of piezoelectric transducers. Four independent experimental methods were used to quantify SJA performance. It was concluded that the momentum flux and the heat transfer rate can be enhanced by the phase delay between the diaphragm and nozzle wall cycles. The optimal effect was found at the phase shift of 270° for the ratio of the cross-section areas during the extrusion and suction of 0.74.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2021
    Elektronická adresahttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1290072919319714/pdfft?isDTMRedir=true&download=true
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.