Počet záznamů: 1  

Practical management approaches for algal blooms in water supply systems

  1. 1.
    SYSNO ASEP0568067
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevPractical management approaches for algal blooms in water supply systems
    Tvůrce(i) Henderson, R.K. (AU)
    Zamyadi, A. (AU)
    Choo, F. (AU)
    Khan, S. I. (AU)
    Rao, N.
    Tamburic, B. (AU)
    Chu, X.
    Barešová, Magdalena (UH-J) RID, ORCID, SAI
    Newcombe, G. (AU)
    Steutz, R. (AU)
    Crosbie, N. (AU)
    Poč.str.3 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceIIT Madras Water for Life Conference
    Datum konání15.12.2022 - 17.12.2022
    Místo konáníChennai
    ZeměIN - Indie
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Klíč. slovaAlgal and cyanobacterial blooms ; water supply ; real-time cyanobacteria monitoring ; cyanobacterial management ; water treatment ; recycling processes
    Vědní obor RIVDJ - Znečištění a kontrola vody
    Obor OECDEnvironmental sciences (social aspects to be 5.7)
    Institucionální podporaUH-J - RVO:67985874
    AnotaceAlgal blooms in reservoirs present an ongoing challenge for water utilities in the production of drinking water that satisfies water quality guidelines and regulations. Climate change is exacerbating the frequency and intensity of such blooms, and as water stress drives internal water recycling within treatment plants, more recently attention has also been given to mitigating the potential for algal accumulation and growth within treatment plants. In this work, strategies to manage algal blooms in both contexts are discussed, including the application of in situ monitoring sensors to give early warning of algal growth, and optimization of treatment processes.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2023
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.