Počet záznamů: 1  

Raman spectroscopy and DFT calculations of PEDOT:PSS in a dipolar field

  1. 1.
    SYSNO ASEP0550069
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevRaman spectroscopy and DFT calculations of PEDOT:PSS in a dipolar field
    Tvůrce(i) Nešpůrek, S. (CZ)
    Kuberský, P. (CZ)
    Polanský, R. (CZ)
    Trchová, M. (CZ)
    Šebera, Jakub (UOCHB-X) RID, ORCID
    Sychrovský, Vladimír (UOCHB-X) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Physical Chemistry Chemical Physics. - : Royal Society of Chemistry - ISSN 1463-9076
    Roč. 24, č. 1 (2022), s. 541-550
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaRaman spectroscopy ; DFT ; PEDOT:PSS
    Obor OECDPhysical chemistry
    CEPGA18-14990S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaUOCHB-X - RVO:61388963
    UT WOS000729859200001
    EID SCOPUS85121864296
    DOI10.1039/D1CP03899K
    AnotaceThe conductive polymer–electrolyte interface plays an important role in many electrochemical devices. An unusual situation arises when a solvent-free ionic liquid (SF-IL) is used as the electrolyte because it behaves as a molten salt rather than an electrolyte solution. On the basis of Raman spectra, it was found that the presence of ion pairs of SF-IL in the vicinity of poly(3,4-ethylenedioxythiophene):poly(styrenesulfonate) (PEDOT:PSS) results in a decrease in the oxidation level of the polymer and an increase in the HOMO–LUMO gap. The process of polymer “dedoping” and the modification of the electronic structure of the polymer are illustrated by quantum chemical calculations.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Jana Procházková, Tel.: 220 183 418
    Rok sběru2023
    Elektronická adresahttps://doi.org/10.1039/D1CP03899K
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.