Počet záznamů: 1  

Linkosamidy, jejich příprava a použití

  1. 1.
    SYSNO ASEP0503308
    Druh ASEPP - Patent
    Zařazení RIVP - Patent nebo jiný výsledek chráněný podle zvláštních právních předpisů
    NázevLinkosamidy, jejich příprava a použití
    Překlad názvuLincosamides, preparation and use thereof
    Tvůrce(i) Janata, Jiří (MBU-M) RID, ORCID
    Kameník, Zdeněk (MBU-M) RID, ORCID
    Kadlčík, Stanislav (MBU-M) RID, ORCID
    Najmanová, Lucie (MBU-M) RID
    Gažák, Radek (MBU-M) RID, ORCID
    Rok vydání2018
    Využití jiným subj.A - Pro využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
    Lic. popl.A - Poskytovatel licence požaduje licenční poplatek
    Číslo pat.spisu307305
    Datum udělení11.04.2018
    Vlastník patentuMikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i.
    Kód vydavatele patentuCZ001 - Úřad průmyslového vlastnictví Prague
    VyužitíA - Pouze udělený (dosud nevyužívaný) patent nebo patent využívaný jeho vlastníkem
    Jazyk dok.cze - čeština
    Klíč. slovaantimalarials ; lincosamides ; hybrid substances
    Vědní obor RIVEB - Genetika a molekulární biologie
    Obor OECDCell biology
    CEPLQ1604 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaMBU-M - RVO:61388971
    AnotacePředkládané řešení se týká nových hybridních linkosamidů, jejich přípravy s využitím nově zjištěných funkcí celesticetinových biosyntetických proteinů a způsobu použití nových linkosamidů jako antibakteriálních a antiprotozoálních látek.
    Překlad anotaceThe present invention relates to novel hybrid lincosamides, their preparation using the enzymatic activities from celesticetin biosynthesis, and their use as antimicrobial and antiprotozoal agents.
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2019
    Elektronická adresahttps://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307305.pdf
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.