Počet záznamů: 1  

Možnost využití značení štik pomocí Alizarinové červeně a způsob terénní detekce značených ryb

  1. 1.
    SYSNO0502610
    NázevMožnost využití značení štik pomocí Alizarinové červeně a způsob terénní detekce značených ryb
    Překlad názvuPossibility to use marking of pike by Alizarin Red and method for field detection of marked fish
    Tvůrce(i) Halačka, Karel (UBO-W) RID, SAI
    Poštulková, E. (CZ)
    Mareš, J. (CZ)
    Vetešník, Lukáš (UBO-W) RID, SAI, ORCID
    Vyd. údaje2018
    PoddruhOvěřená technologie
    Int.kód978-80-7509-574-9
    Vlastník výsledkuÚstav biologie obratlovců AV ČR, v. v. i.
    Technické parametrySmlouva o uplatnění ověřené technologie byla uzavřena dne 19.12.2018 s Moravským rybářským svazem, z.s. se sídlem Soběšická 1325/83, Brno, IČ 00434159, zastoupeným Ing. Václavem Habánem, tajemníkem.
    Ekonomické parametryHromadné značení raných stádií formou koupele v preparátu Alizarin Red S umožňuje jednorázové značení poměrně velkého množství ryb v krátkém časovém intervalu. Tento způsob významně snižuje náklady na značení a zvyšuje efektivnost práce ve srovnání s jinými metodami označování ryb. Ekonomický přínos lze kvantifikovat v rozdílu nákladů ve srovnání s dalším způsoby značení a jejich pracovní náročnosti. Náklady na obarvení uvedenou metodou je na úrovni 1,- Kč na 1 ks ryby a délka koupele je 1 hodina, přičemž je možno současně obarvit několik set až tisíc ryb v závislosti na velikosti použitých nádrží. Cena tohoto vybavení nepřesahuje 1 tis. Kč a představuje tak významnou finanční úsporu a tím dostupnost pro široké spektrum uživatelů a může tak být klíčová pro široké využití tohoto způsobu značení u ryb.
    Číselná identifikaceR18/2018
    Druh dok.Poloprovoz, ověřená technol., odrůda, plemeno
    Grant QJ1620240 GA MZe - Ministerstvo zemědělství
    Institucionální podporaUBO-W - RVO:68081766
    Jazyk dok.cze
    Země vyd.CZ
    Klíč.slova fisheries * fish monitoring * marking
    Spolupracující instituce Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta (Česká republika)
    URL http://www.rybarstvi.eu/pub%20rybari/tech1818.pdf
    Trvalý linkhttp://hdl.handle.net/11104/0294509
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.