Počet záznamů: 1  

Bakterie mléčného kvašení, probiotika a fermentované mléčné výrobky

  1. 1.
    SYSNO ASEP0500097
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevSoučasný pohled na střevní mikrobiotu a možnosti její manipulace
    Překlad názvu
    Current view of intestinal microbiota and possibilities of manipulation
    Tvůrce(i) Tlaskalová-Hogenová, Helena (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Bakterie mléčného kvašení, probiotika a fermentované mléčné výrobky. - Praha : Potravinářská komora České republiky, Česká technologická platforma pro potraviny, 2018 / Neznámý Neznámý - ISBN 978-80-88019-34-3
    Rozsah strans. 10-15
    Poč.str.6 s.
    Poč.str.knihy44
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaIntestinal microbiota ; probiotics ; manipulation of microbiota,
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    Obor OECDMicrobiology
    Institucionální podporaMBU-M - RVO:61388971
    AnotaceStřevní mikrobiota vytváří s hostitelem symbiotický vztah a hraje významnou úlophu ve vývoji řady fyziologických mechanismů. Výrazné změny ve složení mikrobioty (dysbioza) vedou k narušení interakce s hostitelem a přispívají k vývoji zánětlivých, autoimunitních i nádorových chorob. Cílem výzkumu je najít přístupy, kterými bude možné cíleně ovlivnit složení a funkci mikrobioty.
    Překlad anotaceThe intestinal microbiota creates a symbiotic relationship with the host and plays a significant role in the development of a number of physiological mechanisms. Significant changes in the composition of the microbiota (dysbiosis) lead to disruption of the interaction with the host and contribute to the development of inflammatory, autoimmune and tumor diseases. The aim of the research is to find approaches that will be able to influence the composition and function of the microbiota.
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2019
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.