Počet záznamů: 1
Bakterie mléčného kvašení, probiotika a fermentované mléčné výrobky
- 1.
SYSNO ASEP 0500097 Druh ASEP M - Kapitola v monografii Zařazení RIV C - Kapitola v knize Název Současný pohled na střevní mikrobiotu a možnosti její manipulace Překlad názvu
Current view of intestinal microbiota and possibilities of manipulationTvůrce(i) Tlaskalová-Hogenová, Helena (MBU-M) RID, ORCID Zdroj.dok. Bakterie mléčného kvašení, probiotika a fermentované mléčné výrobky. - Praha : Potravinářská komora České republiky, Česká technologická platforma pro potraviny, 2018 / Neznámý Neznámý - ISBN 978-80-88019-34-3 Rozsah stran s. 10-15 Poč.str. 6 s. Poč.str.knihy 44 Forma vydání Tištěná - P Jazyk dok. cze - čeština Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova Intestinal microbiota ; probiotics ; manipulation of microbiota, Vědní obor RIV EE - Mikrobiologie, virologie Obor OECD Microbiology Institucionální podpora MBU-M - RVO:61388971 Anotace Střevní mikrobiota vytváří s hostitelem symbiotický vztah a hraje významnou úlophu ve vývoji řady fyziologických mechanismů. Výrazné změny ve složení mikrobioty (dysbioza) vedou k narušení interakce s hostitelem a přispívají k vývoji zánětlivých, autoimunitních i nádorových chorob. Cílem výzkumu je najít přístupy, kterými bude možné cíleně ovlivnit složení a funkci mikrobioty. Překlad anotace The intestinal microbiota creates a symbiotic relationship with the host and plays a significant role in the development of a number of physiological mechanisms. Significant changes in the composition of the microbiota (dysbiosis) lead to disruption of the interaction with the host and contribute to the development of inflammatory, autoimmune and tumor diseases. The aim of the research is to find approaches that will be able to influence the composition and function of the microbiota. Pracoviště Mikrobiologický ústav Kontakt Eliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231 Rok sběru 2019
Počet záznamů: 1