Počet záznamů: 1  

Dietární antioxidanty v praxi

  1. 1.
    SYSNO ASEP0486854
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevVybrané lignany dibenzylbutanového typu jako antioxidanty a jejich využití
    Překlad názvuSelected dibenzylbutane-type lignans as antioxidants and their use
    Tvůrce(i) Tříska, Jan (UEK-B) RID, ORCID, SAI
    Balík, J. (CZ)
    Houška, M. (CZ)
    Zdroj.dok.Dietární antioxidanty v praxi. - České Budějovice : Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta, 2017 / Pešek M. ; Kimáková T. ; Gabrovská D. - ISBN 978-80-7394-681-4
    Rozsah strans. 89-108
    Poč.str.20 s.
    Poč.str.knihy200
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaLignans ; biological properties ; plants ; food ; dietary supplements
    Vědní obor RIVGM - Potravinářství
    Obor OECDFood and beverages
    CEPLO1415 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaUEK-B - RVO:86652079
    AnotaceKapitola pojednává o lignanech dibenzylbutanového typu, jejich výskytu v rostlinách a v potravinách, dále o jejich extrakci a izolaci z rostlinného materiálu. V kapitole jsou uvedeny nejvýznamější biologické vlastnosti této skupiny lignanů a jejich přeměna na enterolignany. V závěru kapitoly jsou přehledně uvedeny potraviny a nápoje s přídavkem lignanů, které vyvinul kolektiv autorů se svými spolupracovníky.
    Překlad anotaceThe chapter deals with lignans of dibenzylbutane type, their occurrence in plants and foodstuffs, their extraction and isolation from the plant material. The chapter presents the most important biological properties of this group of lignans and their conversion to enterolignans. At the end of the chapter there are clearly presented food and beverages with the addition of lignans, developed by a team of authors and their co-workers.
    PracovištěÚstav výzkumu globální změny
    KontaktNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Rok sběru2019
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.