Počet záznamů: 1  

The variation of PbTiO.sub.3./sub. bandgap at ferroelectric phase transition

  1. 1.
    SYSNO ASEP0465090
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe variation of PbTiO3 bandgap at ferroelectric phase transition
    Tvůrce(i) Železný, Vladimír (FZU-D) RID, ORCID
    Chvostová, Dagmar (FZU-D) RID, SAI, ORCID
    Šimek, Daniel (FZU-D) RID, ORCID
    Máca, František (FZU-D) RID, ORCID
    Mašek, Jan (FZU-D) RID
    Setter, N. (CH)
    Huang, Y.H. (CH)
    Číslo článku025501
    Zdroj.dok.Journal of Physics-Condensed Matter. - : Institute of Physics Publishing - ISSN 0953-8984
    Roč. 28, č. 2 (2016), 1-8
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaband gap ; ellipsometry ; ferroelectrics
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGAP204/11/1011 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000368724600009
    EID SCOPUS84950297046
    DOI10.1088/0953-8984/28/2/025501
    AnotaceOptical properties of the PbTiO3 thin films fabricated by chemical solution deposition have been measured with variable angle spectroscopic ellipsometry in the spectral range of 1–6 eV functions and band gap energy were determined in the whole temperature range. The direct band gap varies from the value 3.88 eV at room temperature to the value 3.67 eV just above the phase transition. The temperature dependence of the film lattice parameters was also measured by x-ray and it shows a strong correlation with the band gap. The comparison of experimental data with ab initio electronic structure calculations simulating the temperature development of dielectric function and band gap is also presented.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.