Počet záznamů: 1  

The natural stilbenoid pinosylvin and activated neutrophils: effects on oxidative burst, protein kinase C, apoptosis and efficiency in adjuvant arthritis

  1. 1.
    SYSNO ASEP0381109
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe natural stilbenoid pinosylvin and activated neutrophils: effects on oxidative burst, protein kinase C, apoptosis and efficiency in adjuvant arthritis
    Tvůrce(i) Jančinová, V. (SK)
    Perečko, T. (SK)
    Nosál, R. (SK)
    Harmatha, Juraj (UOCHB-X) RID, ORCID
    Šmidrkal, J. (CZ)
    Drábiková, K. (SK)
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.Acta Pharmacologica Sinica - ISSN 1671-4083
    Roč. 33, č. 10 (2012), s. 1285-1292
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovapinosylvin ; reactive oxygen species ; adjuvant arthritis
    Vědní obor RIVFR - Farmakologie a lékárnická chemie
    CEPGA203/07/1227 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000309656500007
    DOI10.1038/aps.2012.77
    AnotaceThe effects of the naturally occurring stilbenoid pinosylvin on neutrophil activity in vitro and in experimental arthritis are reported. Pinosylvin significantly decreased the formation of oxidants, both extra- and intra-cellularly, and effectively inhibited protein kinase C activation. Pinosylvin administration decreased the number of neutrophils and significantly reduced the amount of reactive oxygen species in blood. Pinosylvin, as an effective inhibitor of neutrophil activity, is potentially useful as a complementary medicine associated with medicaments prescribed for treating persistent inflammation.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Jana Procházková, Tel.: 220 183 418
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.