Počet záznamů: 1  

The principle and benefits of the high rate clarification technology

  1. 1.
    0326754 - ÚH 2010 RIV US eng O - Ostatní výsledky
    Polášek, Pavel - Pivokonský, Martin
    The principle and benefits of the high rate clarification technology.
    [Principy a výhody technologie vysokorychlostního čiření.]
    2009
    Grant CEP: GA ČR GA103/07/1016
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: high rate clarification * water treatment * agitation
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    The efficiency of chemical water treatment is dependent on chemical (reaction) conditions, i.e. dosage and type of destabilization reagent and pH, and physical (hydrodynamic) conditions, i.e. intensity of agitation expressed by velocity gradient, time of agitation and distribution of velocity gradient. The experiments proved that velocity gradient is a very effective means for producing aggregates of homogenous physical properties. The method of High Rate Clarification (HRC) in which high velocity gradient is used for the formation of very dense aggregates, followed by low velocity gradient used for the formation of large and heavy agglomerates separable by sedimentation was used.

    Účinnost chemické úpravy vody závisí na chemických (reakčních) podmínkách, tj. dávka a typ destabilizačního činidla a pH, a fyzikálních (hydrodynamických) podmínkách, tj. intenzita míchání vyjádřená gradientem rychlosti, doba míchání a distribuce gradientu rychlosti. Výzkum prokázal, že gradient rychlosti je velmi účinným prostředkem pro tvorbu agregátů s homogenními fyzikálními vlastnostmi. Byla použita metoda vysokorychlostního čiření, která využívá vysokého rychlostního gradientu k tvorbě velmi hustých agregátů, následovaného nízkým rychlostním gradientem pro tvorbu velkých a těžkých agregátů separovatelných sedimentací.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0173761

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.