Počet záznamů: 1  

Nový hudební druh v Čechách - sólový koncert v tvorbě pražských skladatelů vrcholného baroka

  1. 1.
    SYSNO ASEP0031437
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevNový hudební druh v Čechách - sólový koncert v tvorbě pražských skladatelů vrcholného baroka
    Překlad názvuA new musical genre in Bohemia - the solo concerto in the production of the Prague composers of High Baroque
    Tvůrce(i) Kapsa, Václav (UEF-S) RID, SAI, ORCID
    Zdroj.dok.Barokní Praha - Barokní Čechie 1620-1740. - Praha : Scriptorium, 2004 / Fejtová O. ; Ledvinka V. ; Pešek J. ; Vlnas V. - ISBN 80-86197-59-X
    Rozsah strans. 75-86
    Poč.str.11 s.
    AkceBarokní Praha - Barokní Čechie 1620-1740
    Datum konání24.09.2001-27.09.2001
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaconcerto ; baroque music ; Czech lands
    Vědní obor RIVAB - Dějiny
    CEZAV0Z9058907 - UEF-S
    AnotaceSólový instrumentální koncert se coby nový hudební žánr rozšířil po celé Evropě počátkem 18. století. Studie dokumentuje dosud nepovšimnuté prameny dokládající sólové koncerty skladatelů působících v této době v Čechách. Prameny koncertatních děl skladatelů Antona Reichenauera (cca 1694–1730) a Christiana Postela (+ 1730) se dochovaly pouze v zahraničních sbírkách.
    Překlad anotaceAs a new musical genre, the solo instrumental concerto spread all over Europe at the beginning of the 18th century. The study documents so far unnoticed sources of the solo concertos by Czech composers of this time. The sources of the concertant compositions by Anton Reichenauer (cca 1694–1730) and Christian Postel (d. 1730) have been preserved abroad in German collections.
    PracovištěEtnologický ústav
    KontaktVeronika Novotná, novotna@eu.cas.cz, Tel.: 532 290 277
    Rok sběru2006
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.