Počet záznamů: 1  

Thermochemical Properties of Selected Terpenes.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0532108
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThermochemical Properties of Selected Terpenes.
    Tvůrce(i) Wagner, Zdeněk (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Bendová, Magdalena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Rotrekl, Jan (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Journal of Solution Chemistry. - : Springer - ISSN 0095-9782
    Roč. 49, 9-10 (2020), s. 1137-1153
    Poč.str.17 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaterpene ; heat capacity ; vapor pressure
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    Obor OECDPhysical chemistry
    CEPGA17-19798S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Způsob publikováníOpen access s časovým embargem (01.11.2021)
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    UT WOS000566024500002
    EID SCOPUS85090302702
    DOI10.1007/s10953-020-01016-9
    AnotaceThis work is a continuation of our project of physico-chemical characterization of terpenic compounds participating as a source of secondary organic aerosols. In this work, S-(–)-limonene, terpinolene, (1R)-(–)-myrtenal, and α-terpinyl acetate were studied. Their densities, sound velocities, and isobaric heat capacities were measured in the temperature range (290–343) K, vapor pressures were measured in temperature range where stable boiling was achieved. The previous work was supplemented by measurement of isobaric heat capacities of α-pinene and β-pinene. Experimental values of vapor pressures were compared with prediction by COSMO-RS. Modern nonstatistical algorithms based on mathematical gnostics were used for data analysis.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2021
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0311278
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.