Počet záznamů: 1  

At the crossroad of photochemistry and radiation chemistry: formation of hydroxyl radicals in diluted aqueous solutions exposed to ultraviolet radiation

  1. 1.
    SYSNO ASEP0484754
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAt the crossroad of photochemistry and radiation chemistry: formation of hydroxyl radicals in diluted aqueous solutions exposed to ultraviolet radiation
    Tvůrce(i) Tomanová, K. (CZ)
    Přeček, Martin (FZU-D) RID, ORCID
    Múčka, V. (CZ)
    Vyšín, Luděk (FZU-D) RID, ORCID
    Juha, Libor (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Čuba, V. (CZ)
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.Physical Chemistry Chemical Physics. - : Royal Society of Chemistry - ISSN 1463-9076
    Roč. 19, č. 43 (2017), s. 29402-29408
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaUV photolysis ; water ; aqueous solutions ; quantum yields ; OH radicals
    Vědní obor RIVBL - Fyzika plazmatu a výboje v plynech
    Obor OECDFluids and plasma physics (including surface physics)
    CEPEF15_008/0000162 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    LQ1606 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA17-06479S GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA13-28721S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000414773100042
    EID SCOPUS85033555655
    DOI10.1039/c7cp05125e
    AnotaceFormation yields of center dot OH radicals were precisely determined in aqueous solutions of coumarin-3-carboxylic acid and ferrous sulfate (i.e., Fricke dosimeter) exposed to 253.7 nm radiation delivered from a continuous source. Quantum yield of center dot OH radicals was determined as similar to 0.08, i.e., roughly one out of twelve photons, efficiently absorbed in UV-illuminated solutions, produced one center dot OH radical.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2018
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.