Počet záznamů: 1  

VZ 17/2014 Fluorescenční senzor kyslíku - příprava a vlastnosti.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0457082
    Druh ASEPO - Ostatní výsledky
    Zařazení RIVO - Ostatní
    NázevVZ 17/2014 Fluorescenční senzor kyslíku - příprava a vlastnosti.
    Překlad názvuVZ 17/2014 Fluorescent Oxygen Sensors - Preparation and Characteristics
    Tvůrce(i) Maixnerová, Lucie (UCHP-M) RID
    Šabata, Stanislav (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Kuncová, Gabriela (UCHP-M) RID, SAI
    Rok vydání2015
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovafluorescense ; oxygen ; optical sensors
    Vědní obor RIVJB - Senzory, čidla, měření a regulace
    CEPTA03010544 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceByly připraveny vzorky fluorescenčních senzorů kyslíku z kapalné směsi, ve který byl použit jako nosič UV vytvrditelný organicko-anorganický polymer. Rheologické vlastnosti kapalné směsi umožňují přípravu, eventuálně výrobu, citlivých bodů tiskem (např. rozprašováním, inject printing) na skle nebo plastové folii a dalších podkladových materiálech. Byl vypracován postup měření koncentrace kyslíku v plynné fázi i ve vodě rozpuštěného kyslíku a to jak s přístrojem NeoFox tak s přístrojem SAFIBRA.
    Překlad anotaceSamples of fluorescent oxygen sensors were prepared from liquid mixtures, in which UV cured organic-inorganic polymer served as a carrier. Rheology of the liquid mixture enables a production of oxygen sensor spots via inject printing or sputtering. A ground of the oxygen sensor spot might be various glasses, ceramics, plastics and plastic foils. User manuals of fluorimeters SAFIBRA OXYGEN SOMS-LS1 04/2008 and NeoFox Ocean Optics were developed for measurement of oxygen concentrations in gas and dissolved oxygen.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2016
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.