Počet záznamů: 1  

Photochemical performance of the acidophilic red alga Cyanidium sp. in a pH gradient

  1. 1.
    SYSNO ASEP0386300
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPhotochemical performance of the acidophilic red alga Cyanidium sp. in a pH gradient
    Tvůrce(i) Kvíderová, Jana (BU-J) RID, ORCID
    Celkový počet autorů1
    Zdroj.dok.Origins of Life and Evolution of the Biosphere - ISSN 0169-6149
    Roč. 42, č. 2-3 (2012), s. 223-234
    Poč.str.12 s.
    AkceEuropean Workshop on Astrobiology of the European-Astrobiology-Network-Association (EANA) /11/
    Datum konání11.07.2011-14.07.2011
    Místo konáníGerman Aerosp Ctr, Cologne
    ZeměDE - Německo
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaacidophilic red alga ; pH gradient ; photochemistry
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEP1M0571 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaBU-J - RVO:67985939
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    UT WOS000305985800011
    DOI10.1007/s11084-012-9284-3
    AnotaceAcidophilic red alga Cyanidium sp.was exposed to 9 different pH conditions in a pH gradient from 0.5 to 5. Maximum quantum yield was determined after 30 min, 1 h, 2 h, 4 h, 6 h and 24 h of exposure. The effect of pH was observable as early as 30 min after exposure and the pattern remainded stable or with only minor modifications for 24 h. The optimum pH rangef from 1.5 to 2.5, reflecting thus conditions at original locality. At pH below 1, a steep decrease of photochemical activity was observed, while at pH above 3, its decline was more moderate.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.