Počet záznamů: 1  

Composites containing acetylated wheat B-starch for agriculture applications

  1. 1.
    SYSNO ASEP0381635
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevComposites containing acetylated wheat B-starch for agriculture applications
    Tvůrce(i) Šárka, E. (CZ)
    Kruliš, Zdeněk (UMCH-V) RID, ORCID
    Kotek, Jiří (UMCH-V) RID
    Růžek, L. (CZ)
    Voříšek, K. (CZ)
    Koláček, J. (CZ)
    Hrušková, K. (CZ)
    Růžková, M. (CZ)
    Ekrt, O. (CZ)
    Zdroj.dok.Plant, Soil and Environment. - : Česká akademie zemědělských věd - ISSN 1214-1178
    Roč. 58, č. 8 (2012), s. 354-359
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovabiodegradable plastic ; polycaprolactone ; ethylene vinyl acetate copolymer
    Vědní obor RIVGM - Potravinářství
    CEPGA525/09/0607 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000308840400003
    AnotaceNative and acetylated B-starch was used in biodegradable films after blending with either poly-(ε-caprolactone) (PCL) or ethylene vinyl acetate copolymer (EVA). The following mechanical characteristics of prepared films were derived from the stress-strain curves: Young modulus, yield stress, stress-at-break and strain-at-break. Acetylation of starch molecules in the composites reduced the degradation rate in compost. Optical microscopy, combined with the image analysis system NIS-Elements completed with extended depth of focus (EDF) module, was used to study the PCL/starch and EVA/starch films surface morphology during composting. Parameters of the compost used for film exposition were measured.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2013
    Elektronická adresahttp://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/71491.pdf
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.