Počet záznamů: 1  

Quantitative and qualitative evaluation of removal of Algal organic matter (AOM) during water treatment

  1. 1.
    SYSNO ASEP0050762
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevQuantitative and qualitative evaluation of removal of Algal organic matter (AOM) during water treatment
    Překlad názvuKvantitativní a kvalitativní analýza odstranitelnosti AOM při úpravě vody
    Tvůrce(i) Pivokonský, Martin (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Zdroj.dok.Proceedings XII Conference „AWWA RF Emerging Technologies“. - Rapperswil : AWWA, 2006
    Rozsah strancz-3-cz-4
    Poč.str.2 s.
    AkceXII Conference „AWWA RF Emerging Technologies“
    Datum konání21.05.2006-24.05.2006
    Místo konáníRapperswil
    ZeměCH - Švýcarsko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovaAlgal organic matter ; water treatment
    Vědní obor RIVDA - Hydrologie a limnologie
    CEPKJB200600501 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z20600510 - UH-J (2005-2011)
    AnotaceResearch is focused on the study of quantitative and qualitative aspects in the process of removal of algae organic matter (AOM) during water treatment using coagulation. The project is solved through two steps. In the first one, there is developed a methodology of “preparation” and determination of AOM. After standardization of the preparation and AOM classification, the second step focused on the study of removability of these products at water treatment will be carried out at the laboratory conditions using jar optimizing tests. The effect of AOM concentration on the dose of destabilization reagent will be investigated as well as the influences of application of destabilizing reagents and agitation conditions (intensity and duration of agitation) on removability of algogenic organic matter.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2007
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.