Počet záznamů: 1  

Experimental Study and Thermodynamic Modeling of B-Fe-W System

  1. 1.
    SYSNO ASEP0546488
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevExperimental Study and Thermodynamic Modeling of B-Fe-W System
    Tvůrce(i) Kirkovska, I. (SK)
    Homolová, V. (SK)
    Zobač, Ondřej (UFM-A) ORCID
    Zemanová, Adéla (UFM-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Journal of Phase Equilibria and Diffusion. - : Springer - ISSN 1547-7037
    Roč. 42, č. 4 (2021), s. 499-514
    Poč.str.16 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaboride ; CALPHAD ; experimental phase equilibria
    Vědní obor RIVBJ - Termodynamika
    Obor OECDThermodynamics
    Způsob publikováníOpen access
    Institucionální podporaUFM-A - RVO:68081723
    UT WOS000686833200001
    EID SCOPUS85113188615
    DOI10.1007/s11669-021-00912-x
    AnotaceThe present study investigates experimentally phase equilibria relations in the B-Fe-W ternary system. For the experimental study, B-Fe-W alloys were produced by arc-melting. These alloys were equilibrated using long-term annealing for 2000 h and 4224 h at temperatures of 1050 and 677 degrees C, respectively. The alloys were characterized by scanning electron microscopy coupled with energy dispersive x-ray spectroscopy, x-ray powder diffraction analysis, and differential scanning calorimetry. Based on the experimental results, the B-Fe-W system was modeled using the CALPHAD method. Herein, boron was modeled interstitially in the solid solutions of iron and tungsten. Also, in this study, the volume phase fractions for selected B-Fe-W alloys were determined using an image analysis technique.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2022
    Elektronická adresahttps://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11669-021-00912-x
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.