Počet záznamů: 1
Cocktail reactions of azoles in the environment
- 1.
SYSNO ASEP 0522926 Druh ASEP C - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.) Zařazení RIV D - Článek ve sborníku Název Cocktail reactions of azoles in the environment Tvůrce(i) Jaklová Dytrtová, Jana (UOCHB-X) RID, ORCID
Jakl, Michal (UOCHB-X)Zdroj.dok. XXXIX. Moderní elektrochemické metody. Sborník přednášek. - Ústí nad Labem : Best Servis, 2019 / Navrátil Tomáš ; Fojta M. ; Schwarzová K. - ISBN 978-80-905221-7-6 Rozsah stran s. 113-116 Poč.str. 4 s. Forma vydání Tištěná - P Akce Moderní elektrochemické metody /39./ Datum konání 20.05.2019 - 24.05.2019 Místo konání Jetřichovice Země CZ - Česká republika Typ akce WRD Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova triazoles ; nutrients ; mass spectrometry ; electrochemistry ; degradation Vědní obor RIV CB - Analytická chemie, separace Obor OECD Analytical chemistry CEP GA18-01710S GA ČR - Grantová agentura ČR Institucionální podpora UOCHB-X - RVO:61388963 Anotace Azoles are the group of systemic fungicides broadly used in agriculture for protection of crops against fungal pathogens. Their action lies in the inhibition of two enzymes reponsible for biosynthesis of sterols. However, the biosynthesis of sterols has similar scheme for most living organisms. lt means that azoles influence not only the fungal pathogens but also non-target species including soil organisms, plants and eventually organisms in the end or the food chain such as human. The impact of azoles is described only for individual pure azoles or indirectly as the symptoms. As the environmental system is too complex and complicated it not described yet what exactly happens there. To even estimate all possible reactions, it is essential to describe the azoles interaction systematically in simplified model systems first.
Pracoviště Ústav organické chemie a biochemie Kontakt asep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Jana Procházková, Tel.: 220 183 418 Rok sběru 2020
Počet záznamů: 1