Počet záznamů: 1  

Ověření výskytu suchopýru štíhlého (Eriophorum gracile) ve Žďárských vrších

  1. 1.
    SYSNO ASEP0471573
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevOvěření výskytu suchopýru štíhlého (Eriophorum gracile) ve Žďárských vrších
    Překlad názvuConfirmation of the occurence of Eriophorum gracile in the Žďárské vrchy Hills
    Tvůrce(i) Peterka, T. (CZ)
    Dítě, D. (SK)
    Hájková, Petra (BU-J) RID, ORCID
    Hájek, M. (CZ)
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Východočeský sborník přírodovědný. Práce a studie - ISSN 1212-1460
    Roč. 23, č. 1 (2016), s. 47-56
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovathe Bohemian-Moravian Highlands ; endangered species ; mires
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEPGB14-36079G GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaBU-J - RVO:67985939
    AnotaceNa rašelinné louce nedaleko rybníka Zlámanec u obce Vortová ve Žďárských vrších byl recentně ověřen výskyt kriticky ohroženého suchopýru štíhlého (Eriophorum gracile). Druh zde roste ve společenstvech asociace Agrostio caninae-Caricetum diandrae. Fytocenologické snímky ze Zlámance byly porovnány s dalšími dostupnými vegetačními zápisy ze střední a severní Evropy.
    Překlad anotaceOn the mire near the fishpond Zlámanec (Vortová, Žďárské Hills) occurrence of critically endangered species Eriophorum gracile was confirmed. It grows here in the Agrostio caninae-Caricetum diandrae community. Phytosociological relevés from the locality were compared with all available relevés from the Central and Northern Europe using multidimensional analyses.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.