Počet záznamů: 1  

Effect of constraints on swelling of polymer networks

  1. 1.
    SYSNO ASEP0456194
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevEffect of constraints on swelling of polymer networks
    Tvůrce(i) Dušek, Karel (UMCH-V) RID, ORCID
    Dušková-Smrčková, Miroslava (UMCH-V) RID
    Šomvársky, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Macromolecular Symposia, Volume 358, Issue 1. - Weinheim : WILEY-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA, 2015 - ISSN 1022-1360
    Rozsah strans. 120-127
    Poč.str.8 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkcePolymer Networks Group Meeting /22./ and Gel Symposim /10./
    Datum konání10.11.2014-14.11.2014
    Místo konáníTokyo
    ZeměJP - Japonsko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaconstraint ; elasticity ; finite element method
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPGAP101/12/1306 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GAP108/12/1538 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUMCH-V - RVO:61389013
    UT WOS000377287400015
    EID SCOPUS84950302264
    DOI10.1002/masy.201500025
    AnotaceSwelling of cross-linked polymer constructs in which swelling of network is constrained by adhering rigid substrate or another cross-linked polymer (coatings, core-shell particles, and particulate composites of rigid filler in cross-linked matrix) is investigated. The equilibrium state was modeled analytically or by the Finite Element Method. A Gibbs energy function was selected which respects the finite extensibility of network chains. Also, the additive contribution to the Gibbs energy of swollen systems due to mixing was reformulated. The mixing of cross-linked polymer with solvent is considered without deforming the network chains, instead of mixing of solvent with an infinite uncross-linked polymer molecule.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2016
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.