Počet záznamů: 1  

Isolation and Preparation of Nanoscale Bioapatites from Natural Sources: A Review

  1. 1.
    SYSNO ASEP0439473
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevIsolation and Preparation of Nanoscale Bioapatites from Natural Sources: A Review
    Tvůrce(i) Šupová, Monika (USMH-B) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Journal of Nanoscience and Nanotechnology. - : American Scientific Publishers - ISSN 1533-4880
    Roč. 14, č. 1 (2014), s. 546-563
    Poč.str.18 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovabioapatites ; calcium phosphate ; hydroxyapatite ; natural sources
    Vědní obor RIVJJ - Ostatní materiály
    CEPGA106/09/1000 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUSMH-B - RVO:67985891
    UT WOS000331803900034
    EID SCOPUS84893817749
    DOI10.1166/jnn.2014.8895
    AnotaceThis review summarizes recent work on isolating and preparing bioapatites from various natural sources. First, the physicochemical properties of bioapatites are described and discussed. Then, a general summary of natural (animals and vegetals) sources for bioapatite production from various environments (terrestrial and water) is made. Special attention is paid to describing individual methods for acquiring bioapatite from biogenic sources, e.g., direct isolation of bioapatite, or indirect biomimetic synthesis, with the aid of naturally derived biomolecules or biomembranes. The results of a comprehensive physicochemical characterization and a biological evaluation (in vitro and in vivo) for bioapatites and their applications in clinical practice are presented. Finally, future perspectives are summarized and discussed.
    PracovištěÚstav struktury a mechaniky hornin
    KontaktIva Švihálková, svihalkova@irsm.cas.cz, Tel.: 266 009 216
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.