Počet záznamů: 1  

Assessment with indentation techniques of the local mechanical behavior of joints in polymer parts

  1. 1.
    SYSNO ASEP0420640
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAssessment with indentation techniques of the local mechanical behavior of joints in polymer parts
    Tvůrce(i) Lach, R. (DE)
    Hutař, Pavel (UFM-A) RID, ORCID
    Veselý, P. (DE)
    Nezbedová, E. (CZ)
    Knésl, Zdeněk (UFM-A)
    Koch, T. (DE)
    Bierogel, C. (DE)
    Grellmann, W. (DE)
    Celkový počet autorů8
    Zdroj.dok.Polimery - ISSN 0032-2725
    Roč. 58, 11-12 (2013), s. 900-905
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.PL - Polsko
    Klíč. slovawelded joints ; weld lines ; microindentation techniques ; nanoindentation techniques ; hardness ; indentation modulus
    Vědní obor RIVJL - Únava materiálu a lomová mechanika
    CEPGC101/09/J027 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUFM-A - RVO:68081723
    UT WOS000327809100009
    DOI10.14314/polimery.2013.900
    AnotaceThe paper summarizes our investigations performed with micro- and nanoindentation techniques and results presented in literature, concerning local mechanical behavior of welded joints [polyamide 6, polypropylene, polyethylene (high density and crosslinked polyethylene), poly(vinyl chloride)] and weld lines (polypropylene, polycarbonate, polystyrene) of amorphous and semicrystalline polymers. For amorphous polymers, minimum of hardness and indentation modulus in the joint are found or no change in the propertieswere stated, whereas for semicrystalline polymers, hardness and indentation modulus mostly pass through a maximum in the weld line, the welded joint or the heat-affected zones.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.