Počet záznamů: 1  

Study of diamond film nucleation by ultrasonic seeding in different solutions

  1. 1.
    SYSNO ASEP0388448
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevStudy of diamond film nucleation by ultrasonic seeding in different solutions
    Tvůrce(i) Varga, Marián (FZU-D) RID, ORCID
    Ižák, Tibor (FZU-D) RID
    Kromka, Alexander (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Veselý, M. (SK)
    Hruška, Karel (FZU-D) RID, ORCID
    Michalka, M. (SK)
    Zdroj.dok.Central European Journal of Physics - ISSN 1895-1082
    Roč. 10, č. 1 (2012), s. 218-224
    Poč.str.7 s.
    AkceSolid State Surfaces and Interfaces /7./
    Datum konání22.11.2010-25.11.2010
    Místo konáníSmolenice
    ZeměSK - Slovensko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.PL - Polsko
    Klíč. slovadiamond ; nucleation ; ultrasonic abrasion ; SEM ; Raman
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGAP108/11/0794 GA ČR - Grantová agentura ČR
    MEB0810081 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    LH12236 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    KJB100100903 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z10100521 - FZU-D (2005-2011)
    UT WOS000297743800027
    DOI10.2478/s11534-011-0078-4
    AnotaceIn this study we have investigated diamond nucleation on Si substrates by ultrasonic seeding with differentliquid solutions of Ultradispersed Detonation Diamond (UDD) powder in a mixture of metal nano- or microparticles (Ni, Co, Y). From the measurements we found out that microsized metal particles positively influenced nucleation and the uniformity of the deposited diamond thin film. The lowest surface roughness was achieved in the case of nanodiamond powder mixed with Co and Y metal powder. The influence of Ni, Co and Y to the nucleation and early growth stage are discussed.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.