Počet záznamů: 1  

Relation between the chemical force and the tunnelling current in atomic point contacts: a simple model

  1. 1.
    SYSNO ASEP0377181
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevRelation between the chemical force and the tunnelling current in atomic point contacts: a simple model
    Tvůrce(i) Jelínek, Pavel (FZU-D) RID, ORCID
    Ondráček, Martin (FZU-D) RID, ORCID
    Flores, F. (ES)
    Zdroj.dok.Journal of Physics-Condensed Matter. - : Institute of Physics Publishing - ISSN 0953-8984
    Roč. 24, č. 8 (2012), s. 1-10
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovatunneling ; nanoscale contacts ; scanning tunneling microscopy ; atomic force microscopy
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGPP204/11/P578 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GAP204/10/0952 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA202/09/0545 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z10100521 - FZU-D (2005-2011)
    UT WOS000300585900004
    DOI10.1088/0953-8984/24/8/084001
    AnotaceThe relation between the tunnelling current and the interaction energy (or force) in an atomic-scale contact is discussed in the framework of a theoretical model established here. According to our model, we predict the existence of two characteristic scaling regimes, where the tunnelling current is either proportional to the interaction energy or to the square of the interaction energy. We show that the existence of a given regime is basically controlled by two parameters: (i) the degeneracy parameter that gives the energy separation of electron levels involved in the interaction and (ii) the hopping parameter between these electron levels. In addition, we discuss the validity of the Bardeen method to determine the tunnelling current for short tip-sample distances.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.