Počet záznamů: 1  

Processing of MR Slices of Human Liver for Volumetry

  1. 1.
    SYSNO ASEP0352225
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevProcessing of MR Slices of Human Liver for Volumetry
    Tvůrce(i) Mikulka, J. (CZ)
    Gescheidtová, E. (CZ)
    Bartušek, Karel (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.PIERS 2010 Xi'an Proceedings. - Cambridge : The Electromagnetics Academy, 2010 - ISBN 978-1-934142-12-7
    Rozsah strans. 202-204
    Poč.str.3 s.
    AkcePIERS 2010 Xi'an
    Datum konání22.03.2010-26.03.2010
    Místo konáníXi'an
    ZeměCN - Čína
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaMR images ; segmentation ; volumetry
    Vědní obor RIVJA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
    CEPGA102/07/0389 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20650511 - UPT-D (2005-2011)
    AnotaceThis article deals with a segmentation of MR images of human liver. The aim of the segmentation is bounding of tumors in MR images of the human liver in each slice. It is possible to reconstruct the original shape of the tumor from these bounded areas and if we know the thickness of each slice the volume can be solved. This method is suitable for monitoring the development of tumor volume during the treatment. The volume reducing means successful treatment. There was chosen an active contour method based on level set partial di®erential equation for the MR image segmentation. There was found the boundary of the liver tumor in the noised image of low contrast with suitable parameters and initial curve without any kind of preprocessing. The article shows our results of the segmentation of some MR slices with visible liver tumors. These results are poised to following postprocessing which will be the 3D model creation and the volumetry of the tumor.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.