Počet záznamů: 1  

Vegetation diversity of mesic meadows and pastures in the West Carpathians

  1. 1.
    SYSNO ASEP0349780
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevVegetation diversity of mesic meadows and pastures in the West Carpathians
    Tvůrce(i) Rozbrojová, Zuzana (BU-J)
    Hájek, M. (CZ)
    Hájek, O. (CZ)
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Preslia. - : Česká botanická společnost - ISSN 0032-7786
    Roč. 82, č. 3 (2010), s. 307-332
    Poč.str.26 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovahay meadow ; vegetation diversity ; West Carpathians
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    UT WOS000281933600003
    AnotaceA phytosociological study of the West Carpathian mesic hay meadows and pastures was performed as the first unified investigation into the vegetation diversity in the area, which is situated at the territory of three countries (Slovakia, Czech Republic and Poland). The vegetation of extensive pastures, corresponding to the association Anthoxantho odorati-Agrostietum tenuis, seemed to be more similar in floristic composition to the mesic meadows of Arrhenatherion elatioris than to the intensive pastures of Cynosurion cristati where it has been traditionally classified. Association Gladiolo imbricati-Agrostietum capillaris, which has been considered a frequent community in the Polish Carpathians not occurring in the other regions, was distinguished among higher altitude meadows. We confirmed the differences in diversity of meadows and pastures, reflected by the current classification systems in particular countries.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.