Počet záznamů: 1  

Alternative polymer precipitants for protein crystallization

  1. 1.
    SYSNO ASEP0345206
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAlternative polymer precipitants for protein crystallization
    Tvůrce(i) Skálová, Tereza (UMCH-V) RID
    Dušková, Jarmila (UMCH-V) RID
    Hašek, Jindřich (UMCH-V) RID
    Kolenko, Petr (UMCH-V) RID
    Štěpánková, Andrea (UMCH-V)
    Dohnálek, Jan (UMCH-V) RID
    Zdroj.dok.Journal of Applied Crystallography. - : Wiley - ISSN 0021-8898
    Roč. 43, č. 4 (2010), s. 737-742
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovapolymer precipitants ; protein crystallization ; X-ray crystallography
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPIAA500500701 GA AV ČR - Akademie věd
    GA305/07/1073 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000279429500011
    DOI10.1107/S0021889810014317
    AnotaceA set of 16 inexpensive and commercially available polymer precipitants were tested for protein crystallization. Eight of them were found suitable: polyethylene glycol dimethyl ether of molecular weight (MW) 500, 1000 and 2000; di[poly(ethylene glycol)] adipate, MW 900; poly(ethylene glycol-ran-propylene glycol), MW 2500 and 12000; poly(acrylic acid) sodium salt, MW 2100; and polyethylene glycol methyl ether methacrylate, MW 1100. Two new crystallization screens, PolyA and PolyB, were formulated using these eight polymers, each containing 96 solutions – four polymers in combination with 24 common salts and buffers, covering pH values from 4.5 to 9.0. The screens were tested on 29 proteins, 21 of which were crystallized. The tests confirmed the applicability of the eight polymers as precipitants for protein crystallization.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.