Počet záznamů: 1  

Microscopic wetting of mixed self-assembled monolayers: A molecular dynamics study

  1. 1.
    SYSNO ASEP0324676
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevMicroscopic wetting of mixed self-assembled monolayers: A molecular dynamics study
    Překlad názvuMikroskopické smáčení smíšených samouspořádaných monovrstev: Studium pomocí molekulové dynamiky
    Tvůrce(i) Szöri, Milan (UOCHB-X)
    Tobias, D. J. (US)
    Roeselová, Martina (UOCHB-X) RID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Journal of Physical Chemistry B. - : American Chemical Society - ISSN 1520-6106
    Roč. 113, č. 13 (2009), s. 4161-4169
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovamodel organic aerosol surfaces ; hydrophobic ; hydrophilic
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA203/06/1488 GA ČR - Grantová agentura ČR
    LC512 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000264591800021
    DOI10.1021/jp8074139
    AnotaceMolecular dynamics simulations are used to study the evolution of the organization of water molecules on the flat surface of well-ordered self-assembled monolayers (SAMs) of eight-carbon alkanethiolate chains bound to a gold substrate, as the character of the surface is finely tuned from completely hydrophobic to completely hydrophilic, and as the level of hydration is increased from submonolayer to the equivalent of about two monolayers of water. We report on the evolution of the structure of the surfaces of the SAMs, both in the absence and presence of water, and the organization of water molecules and the extent of wetting of the surfaces, as the fraction of hydrophilic groups is increased.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Jana Procházková, Tel.: 220 183 418
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.