Počet záznamů: 1  

Scenedesmus quadricauda - a promising microorganism for selenium-enriched algal biomass production

  1. 1.
    SYSNO ASEP0306904
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevScenedesmus quadricauda - a promising microorganism for selenium-enriched algal biomass production
    Překlad názvuScenedesmus quadricauda – slibný mikroorganismus pro produkci řasové biomasy obohacené selenem
    Tvůrce(i) Doušková, Irena (MBU-M)
    Umysová, Dáša (MBU-M)
    Vítová, Milada (MBU-M) RID, ORCID
    Doucha, Jiří (MBU-M)
    Zachleder, Vilém (MBU-M) ORCID
    Zdroj.dok.Symposium for European Freshwater Sciences /5./. - Palermo : European Federation for Freshwater Sciences, 2007
    Rozsah strans. 197-197
    Poč.str.1 s.
    AkceSymposium for European Freshwater Sciences /5./
    Datum konání08.07.2007-13.07.2007
    Místo konáníPalermo
    ZeměIT - Itálie
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.IT - Itálie
    Klíč. slovascenedesmus quadricauda
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPOE 221 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    IAA600200701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    AnotaceWe selected a strain of Scenedesmus quadricauda, which is able to grow fast even in the presence of high selenite concentration. Its biomass can serve as a source of selenomethionine in food and feed supplements. In this paper we present the results of two principally different analytical approaches: sequential fractionation and the alternative - HPLC connected with ICP-MS for the purpose of proper selenium species determination. The most important output is the amount of selenomethionine, but we also examined the content of selenomethionine-Se-oxide, selenite, and methylseleninic acid
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.