Počet záznamů: 1  

Evidence for thermal equilibration in multifragmentation reactions probed with bremsstrahlung photons

  1. 1.
    SYSNO ASEP0185346
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevEvidence for thermal equilibration in multifragmentation reactions probed with bremsstrahlung photons
    Tvůrce(i) de Enterria, D. G. (FR)
    Aphecetche, L. (FR)
    Chbihi, A. (FR)
    Delagrange, H. (FR)
    Díaz, J. (ES)
    van Goethem, M. J. (NL)
    Hefman, M. (NL)
    Kugler, Andrej (UJF-V) RID, ORCID, SAI
    Löhner, H. (DE)
    Martínez, G. (FR)
    Mora, M. J. (FR)
    Ortega, R. (ES)
    Ostendorf, R. W. (FR)
    Schadmand, S. (DE)
    Schutz, Y. (FR)
    Siemssen, R. H. (NL)
    Stracener, D. (US)
    Tlustý, Pavel (UJF-V) ORCID, SAI
    Turrisi, R. (FR)
    Volkerts, M. (NL)
    Wagner, Vladimír (UJF-V) RID, ORCID, SAI
    Wilschut, H. W. (NL)
    Yahlali, N. (ES)
    Zdroj.dok.Physical Review Letters. - : American Physical Society - ISSN 0031-9007
    Roč. 8702, č. 2 (2001), s. 2701-U35
    Poč.str.1 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Vědní obor RIVBG - Jaderná, atomová a mol. fyzika, urychlovače
    CEPKSK1048102 GA AV ČR - Akademie věd
    AnotaceThe production of nuclear bremsstrahlung photons (E-gamma ) 30 MeV) has been studied in inclusive and exclusive measurements in four heavy-ion reactions at 60A MeV. The measured photon spectra, angular distributions, and multiplicities indicate that a significant fraction of the hard photons is emitted in secondary nucleon-nucleon collisions from a thermally equilibrated system. The observation of the thermal component in multifragment Ar-36 + Au-197 reactionssuggests that the breakup of the thermalized source produced in this system occurs on a rather long time scale.
    PracovištěÚstav jaderné fyziky
    KontaktMarkéta Sommerová, sommerova@ujf.cas.cz, Tel.: 266 173 228
    Rok sběru2002

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.