Počet záznamů: 1  

Solvent-Mediated Folding of a Doubly Charged Anion

  1. 1.
    SYSNO ASEP0101026
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevSolvent-Mediated Folding of a Doubly Charged Anion
    Překlad názvuSdružování dvojnásobně nabitého aniontu zprostředkované rozpouštědlem
    Tvůrce(i) Yang, X. (US)
    Fu, Y. J. (US)
    Wang, X. B. (US)
    Slavíček, Petr (UFCH-W) RID
    Mucha, Martin (UFCH-W)
    Jungwirth, Pavel (UFCH-W)
    Wang, L. S. (US)
    Zdroj.dok.Journal of the American Chemical Society. - : American Chemical Society - ISSN 0002-7863
    Roč. 126, - (2004), s. 876-883
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaphotoelectron spectroscopy ; molecular dynamics ; water bridge
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPLN00A032 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z4040901 - UFCH-W
    AnotaceThe microsolvation of the suberate dianion, -O2C(CH2)(6)CO2-, with two separate charge centers was studied by photoelectron spectroscopy and molecular dynamics simulation one solvent molecule at a time for up to 20 waters. It is shown that the two negative charges are solvated in the linear suberate alternately. As the solvent number increases, the negative charges are screened and a conformation change occurs at 16 waters, where the cooperative hydrogen bonding of water is large enough to overcome the Coulomb repulsion and pull the two negative charges closer through a water bridge. This conformation change, revealed both from the experiment and from the simulation, is a manifestation of the hydrophilic and hydrophobic forces at the molecular level.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2005
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.