Počet záznamů: 1  

Molecular structure of surface-active salt solutions: Photoelectron spectroscopy and molecular dynamics simulations of aqueous tetrabutylammonium iodide

  1. 1.
    SYSNO ASEP0100867
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevMolecular structure of surface-active salt solutions: Photoelectron spectroscopy and molecular dynamics simulations of aqueous tetrabutylammonium iodide
    Překlad názvuMolekulová struktura roztoků povrchově aktivních solí: Fotoelektronová spektroskopie a simulace molekulové dynamiky vodného iodidu tetrabutylamonného
    Tvůrce(i) Winter, B. (DE)
    Weber, R. (DE)
    Schmidt, P. M. (DE)
    Hertel, I. V. (DE)
    Faubel, M. (DE)
    Vrbka, L. (CZ)
    Jungwirth, Pavel (UFCH-W)
    Zdroj.dok.Journal of Physical Chemistry B. - : American Chemical Society - ISSN 1520-6106
    Roč. 108, - (2004), s. 14558-14564
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaphotoelectron spectroscopy ; molecular dynamics ; tetrabutylammonium
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPLN00A032 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z4055905 - UOCHB-X
    AnotaceWe report photoelectron measurements and molecular dynamics (MD) simulations with a polarizable force field of surface-active tetrabutylammonium iodide (TBAI) in aqueous solution. Photoemission is studied for a photon energy of 100 eV, using a 6-mu m-diameter liquid jet. Surfactant activity of the TRAI salt at the solution surface is provedby a dramatic (x70) inc rease of the I-(4d) signal, as compared to that of a NaI aqueous solution for identical salt concentrations
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Jana Procházková, Tel.: 220 183 418
    Rok sběru2005

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.