Počet záznamů: 1  

Optické monitorovanie kyslíka a glukózy v priebehu fermentačného procesu v bioreaktore.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0091176
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevOptické monitorovanie kyslíka a glukózy v priebehu fermentačného procesu v bioreaktore.
    Překlad názvuThe Optical Monitoring of Oxygen and Glucose during Fermentation in the Bioreactor.Optické monitorování kyslíku a glukózy v průběhu fermentačního procesu v bioreaktoru.
    Tvůrce(i) Bolyó, Juraj (UCHP-M)
    Kuncová, Gabriela (UCHP-M) RID, SAI
    Zdroj.dok.Zborník prednáškových a posterových príspevkov.. - Bratislava : STU Fakulta chemickej a potravinárskej technologie, 2007 / Staruch L. ; Morávková, H. H. - ISBN 978-80-227-2628-3
    Rozsah strans. 81-88
    Poč.str.8 s.
    AkceMedzinárodná konferencia o analytických metódach v potravinárstve, v súlade s harmonizáciou legislatívy EU Laboralim 2007 /16./
    Datum konání07.02.2007-08.02.2007
    Místo konáníBanská Bystrica
    ZeměSK - Slovensko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.slo - slovenština
    Země vyd.SK - Slovensko
    Klíč. slovaglucose optical sensor ; oxygen optical sensor
    Vědní obor RIVCC - Organická chemie
    CEPGA104/05/2637 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA203/06/1244 GA ČR - Grantová agentura ČR
    OC 121 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    AnotaceMATINOES optický senzor na detekci kyslíku a glukosy bol použitý v priebehu fermentácie kvasinok S. cerevisiae DBM 60 a baktérií konsorcia NEM. Citlivosť a koncentračná škála senzorov závisela od struktury rutheniového komplexa. Po fermentácii, SEM mikroskopie citlivých vrstiev ukázala prítomnosť buniek na povrchu a vo vnitre, no odozva glukosového senzora bola stabilná v priebehu 6ti dennej fermentácie kvasinok. Signal MATINOES kyslíkového senzora súuhlasil s meraním na Clarkovej elektrodě po čas celé fermentácie konsorcia baktérii NEM.
    Překlad anotaceMATINOES optical sensors of oxygen and glucose were applied during fermentation of S. cerevisiae DBM 60 and bacterial consortium NEM. A sensitivities and concentration ranges of sensors were influenced by structure of ruthenium complex. After fermentation, SEM of sensitive films revealed cells growth on theirs surface and inside but the response of glucose sensor was stable during 6 days of yeast fermentation. The signal of MATINOES oxygen sensor agreed with measurement of Clark electrode during full time of NEM fermentation.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2008

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.