- Replacing starch by pectin and inulin in diet of early-weaned rabbits…
Počet záznamů: 1  

Replacing starch by pectin and inulin in diet of early-weaned rabbits: effect on performance, health and nutrient digestibility

  1. 1.
    SYSNO ASEP0027750
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevReplacing starch by pectin and inulin in diet of early-weaned rabbits: effect on performance, health and nutrient digestibility
    Překlad názvuNáhrada škrobu pektinem a inulinem v dietě časně odstavených králíků: vliv na užitkovost, zdraví a stravitelnost živin.
    Tvůrce(i) Volek, Z. (CZ)
    Marounek, Milan (UZFG-Y) RID
    Skřivanová, V. (CZ)
    Zdroj.dok.Journal of Animal and Feed Sciences - ISSN 1230-1388
    Roč. 14, - (2005), s. 321-331
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.PL - Polsko
    Klíč. slovarabbit ; starter diet ; starch
    Vědní obor RIVED - Fyziologie
    CEZAV0Z50450515 - UZFG-Y (2005-2011)
    AnotaceThe aim of this study was to evaluate the effect of partial replacement of starch by pectin or pectin and inulin a diet of early-weaned rabbits. A total of 180 (60 per group) and 18 (6 per group) rabbits, 21 days old at the beginning of the experiment, were used for growth performance and intestinal traits evaluation, respectively. Digestibility of nutrients was measured individually (9 rabbits per group) between 49-53 days of age. A control, P (pectin) and PI (pectin+inulin) diet were formulated. For the whole fattening period, the lowest mortality was observed in rabbits fed the PI diet. Total VFA concentration in the caecum of rabbits fed diet supplemented with inulin (PI diet) was significantly higher and the pH lower than in the caecum of other rabbits.
    PracovištěÚstav živočišné fyziologie a genetiky
    KontaktJana Zásmětová, knihovna@iapg.cas.cz, Tel.: 315 639 554
    Rok sběru2006
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.