Počet záznamů: 1
Replacing starch by pectin and inulin in diet of early-weaned rabbits: effect on performance, health and nutrient digestibility
- 1.
SYSNO ASEP 0027750 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Ostatní články Název Replacing starch by pectin and inulin in diet of early-weaned rabbits: effect on performance, health and nutrient digestibility Překlad názvu Náhrada škrobu pektinem a inulinem v dietě časně odstavených králíků: vliv na užitkovost, zdraví a stravitelnost živin. Tvůrce(i) Volek, Z. (CZ)
Marounek, Milan (UZFG-Y) RID
Skřivanová, V. (CZ)Zdroj.dok. Journal of Animal and Feed Sciences - ISSN 1230-1388
Roč. 14, - (2005), s. 321-331Poč.str. 11 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. PL - Polsko Klíč. slova rabbit ; starter diet ; starch Vědní obor RIV ED - Fyziologie CEZ AV0Z50450515 - UZFG-Y (2005-2011) Anotace The aim of this study was to evaluate the effect of partial replacement of starch by pectin or pectin and inulin a diet of early-weaned rabbits. A total of 180 (60 per group) and 18 (6 per group) rabbits, 21 days old at the beginning of the experiment, were used for growth performance and intestinal traits evaluation, respectively. Digestibility of nutrients was measured individually (9 rabbits per group) between 49-53 days of age. A control, P (pectin) and PI (pectin+inulin) diet were formulated. For the whole fattening period, the lowest mortality was observed in rabbits fed the PI diet. Total VFA concentration in the caecum of rabbits fed diet supplemented with inulin (PI diet) was significantly higher and the pH lower than in the caecum of other rabbits. Pracoviště Ústav živočišné fyziologie a genetiky Kontakt Jana Zásmětová, knihovna@iapg.cas.cz, Tel.: 315 639 554 Rok sběru 2006
Počet záznamů: 1