Počet záznamů: 1  

Vliv tepelného namáhání na interakci moravské droby s vodou

  1. 1.
    0424976 - ÚGN 2014 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Handzelová, B. - Martinec, Petr - Ščučka, Jiří - Vičarová, H.
    Vliv tepelného namáhání na interakci moravské droby s vodou.
    [Influence of thermal loading on interaction between the Moravian greywacke and water.]
    Transactions of the VŠB - Technical University of Ostrava, Construction Series. Roč. 13, č. 1 (2013), s. 31-38. ISSN 1804-4824
    Grant CEP: GA MŠMT ED2.1.00/03.0082
    Institucionální podpora: RVO:68145535
    Klíčová slova: greywacke * water absorption * evaporation * thermal stability * porosity
    Kód oboru RIV: DB - Geologie a mineralogie
    http://www.fast.vsb.cz/export/sites/fast/cs/veda-a-vyzkum/odborna-cinnost-fakulty/sbornik-vedeckych-praci/archiv-vydanych-sborniku/sbornik-vsb-tuo-fast-2013-1.pdf

    V p ř ísp ě vku jsou prezentovány výsledky experimentu, zam ěř eného na hodnocení dynamiky nasákavosti a odparu vody z pórového systému tzv. moravské droby. Interakce horniny s vodou je zde studována na tepeln ě neovlivn ě ných horninách a také na horninách vystavených tepelnému namáhání (žíhání) p ř i teplotách 200, 600 a 1000°C. Pozornost je v ě nována tepelné stabilit ě horniny a zm ě nám v interakci horniny s vodou po žíhání.

    Results of an experiment focused on evaluation of dynamics of water absorption and evaporation from the pore system of the so-calle d Moravian greywacke are presented in the paper. The interaction between the rock and water has been studied on rock samples before and after their exposure to thermal loading (annealing) at temperatures of 200, 600 and 1000 °C. The attention was paid to thermal stability of the rock and changes in interaction between the rock and water after the rock annealing.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0230955

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    UGN_0424976.pdf01.8 MBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.