Počet záznamů: 1  

Optimalizace podmínek míchání a provozní ověření účinnosti míchání děrovanými stěnami

  1. 1.
    0105559 - UH-J 20043036 RIV SK cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Mutl, Silvestr - Tomášková, Lenka - Pivokonský, Martin
    Optimalizace podmínek míchání a provozní ověření účinnosti míchání děrovanými stěnami.
    [Optimalization of conditions of agitation and full plant check up on efficiency of agitation with perforated baffle.]
    Zborník odborných prác z konferencie s medzinárodnou účasťou. Pitná voda 2004. Bratislava: Slovenský národný komitét IWA, 2004, s. 95-100.
    [Zborník odborných prác z konferencie s medzinárodnou účasťou : Pitná voda 2004. Trenčianske Teplice (SK), 05.10.2004-07.10.2004]
    Grant CEP: GA AV ČR KSK2067107; GA ČR GA103/04/0929
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z2060917
    Klíčová slova: Water treatment * agregation * perforated baffle
    Kód oboru RIV: DA - Hydrologie a limnologie

    Chemická úprava vody povrchových zdrojů spočívá principielně ve změně stupně disperzity příměsí, které mají být odstraněny. To znamená, že v průběhu procesu musí být kineticky i agregátně stabilní částice přídavky chemických činidel transformovány na agregáty - vločky - separovatelné běžnými separačními postupy, jako jsou usazování, flotace, filtrace, případně jejich kombinace.

    This paper compares the efficiency of aggregation adjusted in water treatment plant with laboratory tests results. For this surface water treated, the optimum treatability was demonstrated by application of higher velocity gradients (G = 200-300 s-1). The obtained results of the efficiency of aggregation show that the intensity of agitation with the assistance of perforated baffle type floculation chamber come up to low level of velocity gradient (G = 22 ů 113 s-1) opposite to optimised velocity gradient level.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0012798

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.