Počet záznamů: 1  

Technologie výroby 10 a 12- ti vrcholových borátů

  1. 1.
    0488916 - ÚACH 2018 RIV CZ cze Z - Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda/plemeno
    Jelínek, T. - Duda, Z. - Grüner, Bohumír - Bakardjiev, Mario
    Technologie výroby 10 a 12- ti vrcholových borátů.
    [Technology for production of 10 and 12 vertex borate.]
    Interní kód: 2017V005 ; 2017
    Technické parametry: Smlouva o komerčním využití bude uzavřena po uvedení nové technologie do výroby s Katchem spol. s r. o. IČO: 00548162
    Ekonomické parametry: Postup je vhodný pro další zvětšování měřítka a pro přípravu látek v isotopicky 10B obohacené formě. Ověřené podmínky poskytují vysoký výtěžek požadovaného produktu.
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TH01020844
    Institucionální podpora: RVO:61388980
    Klíčová slova: dodecaborate * decaborate, technology, production
    Obor OECD: Inorganic and nuclear chemistry

    Technologie byla ověřena a bylo prokázáno, že postup je vhodný pro přípravu sodné soli dodekaborátového, a v závislosti na způsobu provedení reakce, také pro přípravu soli dekaborátového, a případně i nidoundekaborátového aniontu. Byly ověřeny podmínky, které poskytují vysoký výtěžek požadovaného produktu. Postup je vhodný pro další zvětšování měřítka a také pro přípavu látek v isotopicky 10 B obohacené formě. Byla ověřena isolace produktů s jejich následnou charakterizací pomocí metod NMR a hmotnostní spektrometrie s ESI ionizací.

    The technology has been verified and it has been shown that the process is suitable for the preparation of sodium dodecarborate and, depending on the mode of reaction, also for the preparation of the decarborate salt and optionally the nidoundeborate anion. Conditions have been verified to provide a high yield of the desired product. The procedure is suitable for further scalling-up as well as for preparation of substances in isotopically 10B enriched form. The product isolation was verified with their subsequent characterization by NMR and mass spectrometry with ESI ionization.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0283438

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.