Počet záznamů: 1  

Způsob zpracování peří.

  1. 1.
    0456852 - ÚCHP 2016 RIV cze P - Patentový dokument
    Sobek, Jiří - Veselý, Václav - Punčochář, Miroslav - Drahoš, Jiří
    Způsob zpracování peří.
    [Feather Treatment Process.]
    2015. Vlastník: Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. i. Datum udělení patentu: 23.12.2015. Číslo patentu: 305684
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: hydrolytic reaction * feather treatment process * suspension
    Obor OECD: Chemical process engineering
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/305/305684.pdf

    Způsob zpracování peří hydrolytickou reakcí za vzniku hydrolyzátu s obsahem aminokyselin, podle kterého se peří podrobí hydrolýze v prostředí reakční směsi obsahující vodu a oxid uhličitý v hmotnostním poměru oxidu uhličitého k vodě 1:50 až 1:10, při teplotě v rozmezí 100 až 200 °C a při minimálním tlaku od 1 MPa. Po ukončení hydrolýzy se vzniklá suspenze rozdělí na kapalnou a pevnou fázi, přičemž kapalná fáze se použije pro přípravu hnojiva a tuhá fáze se použije jako krmivo nebo jako organické hnojivo.

    The present invention provides a feather treatment process through hydrolytic reaction, which gives rise to a hydrolyzate containing amino acids, wherein the invention is characterized in that feather is subjected to hydrolysis in the environment of a reaction mixture containing water and carbon dioxide in weigh ratio of the carbon dioxide to water 1:50 to 1:10, at a temperature in the range of 100 to 200 degC and at a minimum pressure from 1 MPa. After finish of hydrolysis, the obtained suspension is separated into a liquid and solid phases, whereby the liquid phase is then used for the preparation of a fertilizer while the solid phase is used as a feed or as an organic fertilizer.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0257312

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    305684.pdf11302.2 KBVydavatelský postprintpovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.