Počet záznamů: 1  

Isothermal Vapour-Liquid Equilibria in the Binary and Ternary Systems Composed of 2-Propanol, Diisopropyl Ether and 1-Methoxy-2-Propanol

  1. 1.
    0104864 - UCHP-M 20040118 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Psutka, Štěpán - Wichterle, Ivan
    Isothermal Vapour-Liquid Equilibria in the Binary and Ternary Systems Composed of 2-Propanol, Diisopropyl Ether and 1-Methoxy-2-Propanol.
    [Izotermní rovnováha kapalina-pára v binárních a ternárních soustavách složených z 2-propanolu, diisopropyleteru a 1-methoxy-2-propanolu.]
    Fluid Phase Equilibria. Roč. 220, č. 2 (2004), s. 161-165. ISSN 0378-3812. E-ISSN 1879-0224
    Grant CEP: GA ČR GA104/03/1555
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4072921
    Klíčová slova: alcohol * ether * alkoxyalcohol
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    Impakt faktor: 1.356, rok: 2004

    Vapour pressures for 1-methoxy-2-propanol are reported as well as the vapourůliquid equilibrium data in the two binary 2-propanol + 1-methoxy-2-propanol, and diisopropyl ether + 1-methoxy-2-propanol systems, and in the ternary 2-propanol + diisopropyl ether + 1-methoxy-2-propanol system. The data were measured isothermally at 330.00 and 340.00 K covering pressure range 5ů98 kPa. The binary vapourůliquid equilibrium data were correlated using the Wilson, NRTL, and RedlichůKister equations; resulting parameters were then used for calculation of phase behaviour in the ternary system and for subsequent comparison with experimental data.

    Tlaky nasycených par 1-methoxy-2-propanolu a také rovnováhy kapalina-pára titulního ternárního systému a dvou binárních subsystémů byly proměřeny při 330 a 340 K v tlakovém rozsahu 5-98 kPa. Bináry byly zkorelovány a výsledné parametry použity pro výpočet fázové rovnováhy ternáru a jejich následné srovnání s experimentem.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0012125

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.