Počet záznamů: 1  

PŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI

  1. 1.
    0438181 - ÚEB 2015 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Čopíková, J. - Wimmer, Zdeněk - Lapčík, O. - Cahlíková, L. - Opletal, L. - Moravcová, J. - Drašar, P.
    PŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI.
    [Naturally Occurring Astringent Compounds.]
    Chemické listy. Roč. 108, č. 11 (2014), s. 1053-1057. ISSN 0009-2770. E-ISSN 1213-7103
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: OBJECTIVE EVALUATION * PHENOLIC-COMPOUNDS * TASTE INTENSITIES
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.272, rok: 2014
    http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_11_1053-1057.pdf

    Přehled přírodních látek trpké a svíravé chuti ukazuje zajímavost této skupiny obnovitelných materiálů, přispívá k poznání biodiversity sekundárních metabolitů a může přispět k inspiraci, například potravinářských a farmaceutických chemiků při hledání nových možností využití takových látek v praxi.

    A brief survey of the naturally occurring astringent compounds aims to show the importance of this group of renewable materials to contribute to the knowledge of the biodiversity of secondary metabolites that can be utilized among others, in food, cosmetic and pharmaceutical industry. The beauty and biodiversity of this group of mostly secondary metabolites are illustrated. The article is also aimed as teaching tool for teachers and students.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0241646

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2014_Copikova_CHEMICKE LISTY_1053.pdf1319.6 KBJinápovolen
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.